نصب هارد SSD روی لپ تاپ HP
نوشته شده توسط : آلا

نصب هارد SSD روی لپ تاپ

نصب هارد SSD لپ تاپ
          

چگونه هارد SSD را در لپ تاپ نصب کنیم؟

                   

نصب هارد SSD روی لپ تاپ یکی از راهکارهایی است که برای ارتقا سطح کیفی لپ تاپ چه در بخش هارد و ثبت و ضبط اطلاعات و چه در مبحث امنیت و افزایش سرعت سیستم کاربرد دارد. به طور کلی یک هارد SSD می تواند تمامی پردازش های کوچک و بزرگ رایانه را تحت تاثیر قرار دهد و آن ها را سطح کیفی بالاتری نسبت به هارد HDD به انجام برساند. در ادامه ی این مقاله به شما دو روش را آموزش خواهیم داد تا بتوانید پروسه ی راه اندازی هارد SSD بر روی لپ تاپ را طی کنید. اما اگر با ساختار داخلی لپ تاپ چندان آشنا نمی باشید، از مرکز بازیابی اطلاعات کمک بگیرید تا طی مدت زمان کوتاهی شاهد ارتقا لپ تاپ خود با استفاده از SSD باشید

                   

                       

               

                       

                   

       

                               

                   

       

آیا لپ تاپ شما از کانکتور M.2 بهره می‌برد؟

 

 

                       

                           

                   

           

                           

                       

               

                               

               

اگر قصد نصب هارد SSD روی لپ تاپ خود دارید، ادامه این مقاله به شما کمک می کند که این کار را درست و البته راحت تر انجام دهید. گاهی تنها با نصب یک اس اس دی می توان سرعت یک لپ تاپ قدیمی را به میزان قابل توجهی افزایش داد؛ یعنی همان ارتقا لپ تاپ! نصب هارد اس اس دی روی لپ تاپ اگرچه کار چندان دشواری نیست، اما حساسیت ها و ظرافت های خاصی دارد که باید مو به مو رعایت شوند.

در غیر این صورت ممکن است با نصب اشتباه، حتی دیگر اجزای لپ تاپ هم آسیب ببینند. در ادامه هم نحوه نصب SSD روی لپ تاپ را به شما آموزش می دهیم و هم نکات مهم این عملیات را بررسی می کنیم. اگر در این زمینه با مشکل مواجه شدید یا نیاز به دریافت خدمات تخصصی تر داشتید، می توانید از همکاران ما در نمایندگی تعمیر لپ تاپ مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید.

                   

                       

                           

                   

           

                           

                       

                نصب هارد SSD لپ تاپ

                               

               

مزایای نصب هارد SSD روی لپ تاپ

پیش از این که آموزش نصب اس اس دی روی لپ تاپ را شروع کنیم، بد نیست بدانید که این کار چه مزایایی برای شما دارد. اولین و مهم ترین مزیت ssd، سرعت بسیار بالای آن در مقایسه با هارددیسک های قدیمی است. این نوع هارد، با افزایش سرعت پردازش های سیستم، میزان نگهداری شارژ باتری را بیشتر می کند.

جالب است بدانید که SSDها از حافظه فلش استفاده می ‌کنند و علت سرعت بالای آنها هم همین ویژگی است. درواقع پس از نصب هارد SSD روی لپ تاپ، دو تغییر اساسی در سیستم شما ایجاد می شود؛ اولا سرعت بوت بالاتر می رود و ثانیا، سرعت بارگذاری بیشتر نرم افزارها به شکل چشمگیری افزایش پیدا می کند.

چگونه بدانیم که لپ تاپ با SSD سازگار است یا نه؟

برای نصب هارد SSD روی لپ تاپ، باید اول یک اس اس دی خریداری کنید. با توجه به قیمت نسبتا بالای این قطعه، بهتر است پیش از هزینه کردن مطمئن شوید لپ تاپ شما از  ssd پشتیبانی می کند. برای اطلاع و اطمینان از این مسئله، باید به چند فاکتور بسیار مهم توجه داشته باشید.

اول این که اس اس دی تنها در ویندوز 7 و نسخه های بعد از آن به درستی کار می کند. لپ تاپ شما باید دارای هارد دیسک SATA باشد تا از ssd پشتیبانی کند. معمولا لپ تاپ های سال 2008 و جدیدتر، بهترین عملکرد را با هاردهای اس اس دی خواهند داشت. به این نکته هم توجه داشته باشید که بایوس برخی از لپ تاپ ها پشتیبانی قوی و مناسبی از SSD ندارد.

روش ‌های نصب SSD روی لپ تاپ

برای نصب هارد اس اس دی روی لپ تاپ می توانید به دو شکل زیر عمل کنید:

جایگزینی SSD به جای هارد قبلی

رایج ترین روش برای ارتقا هارد لپ تاپ و استفاده از SSD، جایگزین کردن آنهاست. یعنی هارد دیسک کاملا از لپ تاپ جدا شده و اس اس دی به جای آن نصب شود. برای اجرای این روش، باید اول لپ تاپ را خاموش کرده و باتری را از آن بیرون بیاورید.

سپس پشت لپ تاپ را باز کرده و هارد دیسک قبلی را جدا نمایید. پس از آن SSD را به جای هارد قدیمی ببندید. پس از نصب SSD روی لپ تاپ، مطمئن شوید که این قطعه به درستی نصب و در جایگاهش محکم شده است. سپس سیستم را روشن کرده و ویندوز و برنامه های دیگر را نصب نمایید.

نصب SSD به عنوان هارد دوم

دومین بروش نصب هارد SSD روی لپ تاپ، استفاده از این قطعه به عنوان هارد دوم است. برای این منظور نیاز به یک براکت دارید که به جای درایو نوری CD/DVD در لپ تاپ نصب شود. در واقع با اجرای این روش، HDD Caddy  به جای درایو نوری نصب شده و در عین باقی ماندن اطلاعات و هارد قدیمی روی لپ تاپ، می ‌توانید ویندوز را روی SSD نصب کنید. البته این روش برای افرادی مناسب است که به درایو نوری یا دی وی دی رایتر لپ تاپ نیاز ندارند.

                   

    پیش از هرچیز باید اشاره کنم که به صورت عمومی، تمامی لپ تاپ‌ها تنها از یک هارد SATA پشتیبانی می‌کنند. بنابراین بدون در نظر گرفتن روش‌های مختلف، شما تنها می‌توانید که یک هارد SATA بر روی لپ تاپ خود نصب کنید. پس در حقیقت ما در این قسمت از آموزش باید درایو پیشین حافظه خود را با با درایو جدید تعویض نماییم. روش کار بسیار ساده است. پیش از هرچیز باید تمامی اتصالات حاوی جریان برق، همچون شارژر، هارد اکسترنال و... را از لپ تاپ خود جدا نمایید. پس از این کار، نوبت به جدا کردن باتری لپ تاپ می‌رسد. چنانچه باتری شما از انواع باتری‌های غیر قابل تعویض است، از این مرحله گذر کنید.

پس از پیمودن مراحل قبلی، اکنون باید لپ تاپ خود را بر روی یک محیط ساکن، به پشت قرار دهید. پیچ‌های قاب پشتی را باز کرده و در یک جای مطمئن بگذارید. در این مرحله به آرامی اقدام به جدا کردن قاب پشتی از بدنه دستگاه نمایید. توجه داشته باشید که بنا بر مدل لپ تاپ شما، ممکن است قاب پشتی به وسیله گیره‌هایی به بدنه متصل شده باشد. اکنون پس از جدا کردن قاب پشتی، به راحتی می‌توانید موقعیت درایو حافظه را تشخیص دهید. درایو پیشین را از کانکتور SATA جدا کرده و حافظه SSD خود را جایگزین نمایید. توجه داشته باشید که بنا بر مدل لپ تاپ خود، ممکن است که یک محافظ پلاستیکی در اطراف هارد پیشین قرار گرفته باشد، که شما باید این عایق جریان را به حافظه جدیدی که خریداری کرده‌اید، متصل نمایید.

تمام! الان تنها کافیست که مراحل قبل را به صورت معکوس اجرا نموده و از سرعت بالای هارد جدید خود لذت ببرید.

هشدار : از آنجایی که اکثر کاربران لپ تاپ‌ها تنها قادر به نصب یک داریو حافظه بر روی لپ تاپ خود هستند، پس از تعویض درایو حافظه، ویندوز پیشین خود را از دست می‌دهند. این نکته باعث می‌شود که کاربر پس از تعویض هارد قادر به اجرای ویندوز نباشد و فکر می‌کند که مشکل از درایو حافظه جدید است، در صورتی که ویندوز کاربر بر روی هارد پیشین نصب شده و اکنون باید مجددا اقدام به "نصب ویندوز" نماید. شما کاربر گرامی می‌توانید پس از نصب ویندوز جدید، هارد پیشین خود را از طریق روشی که در ادامه به آن می‌پردازیم، مجددا بر روی لپ تاپ خود نصب کنید و یا با مراجعه به مراکز ارائه خدمات کامپیوتری، اطلاعات درایو حافظه پیشین خود را به SSD جدیدی که تهیه نموده‌اید، منتقل نمایید.

 

نصب حافظه‌های SSD M.2 بر روی لپ تاپ

                   

نصب حافظه SSD مجزا با استفاده از HDD CADDY از طریق درایو نوری

               

                       

                   

       

                               

                   

                               

               

                       

                   

       

                               

                   

       




منبع

شرکت اسپشیال





:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 شهريور 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: